هل جربت أن تطبخ يوما؟ما إحساسك وأنت تجلس بجانب الفرن تنتظر خروج ما فعلت يداك؟هذه هى متعة الطبخ......
دائمًا أقول إن الإنسان لا يطبخ بيده بل يطبخ بروحه وهذا يفسر ليه فلانة بتطبخ أحلى من فلانة؟وليه بتحب تاكل ف المكان ده بالذات؟
يقولون عن الطاقة الإيجابية انها تساعد فى خلق روح من الأمل والتفاؤل فى نفس الإنسان إذا تزود بقدر وفير منها
وهذا ينطبق أيضًا على الطبخ فيجب أن تكون فى مود كويس لكى تعرف تطبخ أكل حلو
ليس من الصعب أبدًا على أى إنسان إحضار كتاب أبلة نظيرة أو الشيف أسامة واتباع التعليمات لطبخ أكلة معينة
لكن ما الذى يفرق أكلة عن أخرى؟
عندما تطبخ يجب أن يكون بالك رائق ..لاتفكر فى شىء سوى ماستفعله...اجعل همك كله فى هذه اللحظة هو إخراج أفضل ماعندك...عامل طبختك كأنها طفلك...اعتنى بها جيدًا...ضعها ف الفرن باهتمام بليغ...وستحصل على أفضل ماتريد
يبقى السؤال حائرًا مثلى
لماذا يرتبط الطبيخ دائمًا بالنساء....هل لأنه من مهام المرأة أنها تطبخ؟
الطبيخ شىء ممتع يفعله الرجل أو المرأة أو من يريد خدمة نفسه
أدعوكم لتجريب نظريتى ف الطبخ ..وأن تطبخوا بأرواحكم ..ليس بأيديكم
وسأقدم لكم الإنسان طبخةخطيرة
صينية بطاطس بالعصاج
المقادير
*صينية
*بطاطس
*لحم مفروم
*بصلة مفرومة
*ملح
*فلفل أسود
*بصلة حلقات
*طماطم حلقات
*فلفل أخضر حلقات
الطريقة
1-تقشر البطاطس(متحفيش ف القشر)ثم تقطع حلقات ذات سمك 1/2 سم(ولازم المقاس مظبوط مليش دعوة).
2-تسلق البطاطس نصف سلق(أى كلام يعنى).
3-يعمل العصاج(تفرم البصلة وتحمر ف المادة الدهنية ثم يوضع اللحم المفروم وتتبل بالملح والفلفل).
4-تحضر صينية وتفرش بحلقات من البصل والطماطم والفلفل الأخضر المكبب(لازم مكبب).
5-يوضع نصف مقدار البطاطس ف الصينية ثم يوضع العصاج ثم باقى البطاطس.
6-تعمل التسبيكة(يفرم البصل ويحمر ف الزيت مع قليل من الفلفل الأخضر المقطع صغيرًا ثم يوضع عصير الطماطم المصفى لآخر قطرة).
7-تشرب البطاطس بالتسبيكة المعدة مسبقًا.
8- توضع الصينية ف الفرن وتقدم ساخنة مع طبق من الأرز مع رغيفين عيش(وعيش حب الناس وعيش) وهذه الوجبة تعد من النشويات والكربوهيدرات من الدرجة الأولى يعنى بتخن (يمكن تتخنوا ).
**ملحوظة
فى حالة فشل هذا الصنف يمكنك عزيزتى ربة المنزل استبدال الصنف برميه ف سلة الزبالة وعمل البطاطس بالطريقة العادية خالص القديمة جدا (وهى شوية تسبيكة حمضانين وارمى فيهم كيلو البطاطس إياه واتعشت)
وبلاش فذلكة لأنها مش ناقصة.
وبالهنا والشفا
بس مليش دعوة بالنتائج ... لأن الطبخ روح
من أنا
- بين السما والأرض
- انامش ملاك لكن بحاول مكونش شر لو مفهمتنيش ماتستغربش ماهو ده طبع البشر...ياغلبى!
الاشتراك في:
تعليقات الرسالة (Atom)

هناك تعليق واحد:
كمان بقى فيه مدونين طباخين واللى يعيش ياما يشوف
وعجبــــــــــي
إرسال تعليق